Ingredienser:
- 6 dl mel (jeg pleier å bytte ut 2 dl mel med havregryn eller grovt mel)
- 3 ts bakepulver
- 2-3 ss sukker
- 1/2 ts kardemomme
- 100 g rosiner, tranebær, sjokolade eller noe annet du synes er godt.
- 3 ss smør
- 2 egg
- Surmelk
Fremgangsmåte:
Bland hvetemel og bakepulver i en bakebolle. Bland sukker, kardemomme og rosiner, og ha det i sammen med melet. Rør dette lett sammen. Deretter blander du i smøret. Eggene vispes lett sammen før du har dem oppi bakebollen. Når alt dette er blandet er deigen ganske tørr, så da heller du oppi surmelk til den blir klissete.
Sett deigen på stekebrettet med en spiseskje (de hever litt, så la det være litt avstand mellom dem). Det blir ca 10-12 scones av en deig, og det får akkurat plass på ett brett.
Stek sconesene på 225 grader i ca 12-15 minutter. De smaker absolutt best når de er varme, så de bør serveres med en gang;-)
2 kommentarer:
Du er en KNUPP!!
Takktakk, det er dere også;-)
Legg inn en kommentar